Jeftini gumenjaci made in EU – DULKAN 325 + TOHATSU 5 KS

VIDEO TEST gumenjaka DULKAN 325 + TOHATSU 5 KS = 28 km/h. Jeftini gumenjaci koji to nisu…

Jeftini gumenjaci made in EU – DULKAN 325 + TOHATSU 5 KS: Testirali smo DULKAN 325 sa TOHATSU motorom od 5 KS i postigli smo brzinu od čak 28 km/h. Kako smo se proveli, provjerite kliknuvši na link… VIDEO TEST gumenjaka DULKAN 325 + TOHATSU 5 KS

Jeftini gumenjaci made in EU – DULKAN

Tko kaže da u nautičkom svijetu ne postoji jeftino i dobro? Jeftini Gumenjaci Dulkan proizvode se u Latviji. Nude kvalitetnu izradu, a njihova ih pristupačna cijena čini dostupnima širokom krugu kupaca. Zahvaljujući tome sada gotovo svaki zaljubljenik u more za ne pretjerani iznos može uživati u ljetnim čarima na moru.

Iako je Latvija većini naših čitatelja vrlo egzotična zemlja, gumenjaci Dulkan učinit će veliki pozitivni korak u upoznavanju ove baltičke zemlje. Iako još uvijek ovi gumenjaci predstavljaju novost na našem tržištu, povoljna cijena i, što je još važnije vrlo kvalitetna izrada, mogli bi učiniti da Dulkan gumenjaci postanu vrlo traženi. Kvalitetu izrade potvrđuju tubusi izrađeni od peteroslojnog Valmex PVC-a gustoće 1.400 g/m? čuvene njemačke tvrtke Mehler. Kome taj podatak ne govori mnogo, sljedeći će zasigurno govoriti više. Naime, svi Dulkan modeli su proizvedeni prema ISO-6185 standardu i certificirani su od strane međunarodno priznate francuske certifikacijske tvrtke Bureau Veritas.

Dobra maritimna svojstva

Nakon relativno nedavnoga testa modela Dulkan 400 ostali smo vrlo ugodno iznenađeni, tako da smo s veseljem čekali priliku da zaplovimo i manjim modelima, 370 i 325. Oba modela su dizajnerski gotovo identična, s tubusima velikog promjera od 0,45 odnosno 0,42 metra, središnjom i krmenom klupom, veslima ugrađenim na tubuse te konopima ugrađenim u tubuse u pramcu koji služe kao rukohvati. Gumenjaci imaju drvene podnice i gumenu kobilicu. Manji Dulkan 325 bio je u svijetlosivoj boji, dok je veći Dulkan 370 imao tamnosive tubuse. Iako je to možda dobro za održavanje, mi bismo za ljeto ipak poželjeli malo vedrije tonove. U današnje vrijeme boja kod izbora bilo kojeg proizvoda ima veliku ulogu.

Dulkan 325 testirali smo u kombinaciji s motorom Suzuki DF 6. Odmah ćemo napomenuti da niti s jednom osobom nismo uspjeli izglisirati, iako je gumenjak bio vrlo blizu. Dakle, tko želi sigurno glisirati neka ugradi desetak konja. Tko pak želi ploviti u deplasmanskom režimu s dvije osobe, pogonjen spomenutom šesticom može očekivati 5-6 čvorova. Dulkan 325 ima dovoljno mjesta za tri osobe. Četvrtoj će već biti pomalo tijesno.

Veći Dulkan 370 je već mnogo ozbiljniji gumenjak, iako je tek neznatno duži, pa u njemu ima sasvim dovoljno mjesta za četiri osobe. Sa Suzukijem DF 15 Lean Burn na krmi užitak u glisiranju je zajamčen. S dvije osobe u ovoj kombinaciji postiže se i do 18 čvorova, a pri brzinama od 13 do 14 čvorova moderni motor radi s siromašnom smjesom goriva te pritom troši svega 3 litre goriva.

Cijenom pristupačni jeftini gumenjaci

Nakon dana provedenog na testiranim modelima možemo konstatirati da je i u ovom slučaju riječ o vrlo kvalitetnim iako su jeftini gumenjaci koji su na tragu već ranije testiranoga Dulkana 400. Svi spojevi su čvrsto zalijepljeni, pa s popriličnom sigurnošću možemo tvrditi da će potrajati dugi niz godina. Kad se tome pridoda i vrlo pristupačna cijena, dobije se formula koja govori da će Dulkan gumenjaci zasigurno pronaći svoj put do kupaca.
IZVOR: www.burzanautike.com

Uživanje u krstarenju velikim plavetnilom želi Vam MANILAGO

| PROMO MATERIJAL | SAJMOVI | VIDEO | TESTOVI |

VIDEO TESTOVI: | PROMOTIVNI SPOT | AUTO MOTO NAUTIC VISON | DULKAN 370+SUZUKI 15 KS | DULKAN 325+TOHATSU 5 KS | DULKAN D420 | DULKAN D400 | DULKAN D400 D370 D325 |